Søværnspendel i nyt design med Doo-Wop

Doo Wop pendel i messingDoo-Wop er navnet på en serie af nye lamper fra Louis Poulsen Lighting A/S, som blev lanceret på markedet sidste år. Som det er tilfældet med med så mange andre af Louis Poulsens fantastiske lamper, knytter der sig også en god historie til denne nye og spændende lampe.

Der er nemlig tale om en gammel kending fra 50’erne, som dengang opstod i et tæt samarbejde mellem Louis Poulsen og Søværnets Bygningsdistrikt. Samarbejdet gik ud på, at skabe en lampe som skulle benyttes til belysningsopgaver i søværnets bygninger. Resultatet blev den flotte Søværnspendel som i mange år prydede søværnets kontorer og kantiner rundt om i landet. Søværnspendlen blev også en populær lampe uden for søværnet, ikke mindst på grund af sin store alsidighed og fantastiske lysegenskaber.  Det var faktisk sådan, at ingen detaljer på søværnspendlen var designet uden at det gav værdi for selve belysningen. Søværnspendlen forsvandt ud af Louis Poulsens sortiment i starten af 80’erne, men er i de senere år igen blevet en populær lampe som handles i stor stil på auktioner og hos antikvitetsforhandlere.

Den stigende efterspørgsel har afstedkommet, at lampen igen er i produktion hos Louis Poulsen. Denne gang i en ny og opdateret udgave der har fået navnet Doo-Wop.  Selv om lampen har fået nyt navn, er den designmæssigt fuldstændig tro mod den oprindelige Søværnspendel og produceret ud fra de samme principper, hvor skærmene bliver drejet i hånden og den fine ombukning giver optiske fylde til lampen. Doo Wop pendlen er dog blevet opdateret med nye farver, så den matcher tidens stil.

Doo-Wop pendlen produceres i 5 lakerede farver, henholdsvis hvid, grå, grøn, rød og blå samt en messing udgave, hvor skærmen er drejet ud af et massivt stykke messing som fremtræder i højglans.  Doo-Wop pendlen lever på alle punkter op til Louis Poulsens belysningsfilosofi og udsender et behageligt nedadrettet lys som ikke blænder øjet. Lampen har allerede, her kort tid efter lanceringen, taget markedet med storm og Louis Poulsen har i den grad ramt plet med deres relancering af det gamle ikon.

Du kan tage et nærmere kig på Doo-Wop pendlen her i vores shop

Dette indlæg blev udgivet i Lamper og belysning. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *