Fax server – den gode og grønne investering

Danske virksomheder og medarbejderne bliver til stadighed mere bevidste om miljøet og værdien af at spare på ressourcerne. En begrænsning af papirforbruget i virksomheden er et af de områder hvor der er gjort mange positive tiltag, både til gavn for miljøet, men også til gavn for pengepungen og effektiviteten. 

Besparelser på papir og tid 
Ét område hvor der kan spares papir er på modtagelsen af telefax, hvor der i mange virksomheder stadig udskrives på traditionel vis. Her kan en fax server hjælpe; både forbruget af papir og medarbejdernes tid i forbindelse med håndtering af fax vil reduceres.

Glem alt om ringbind og mistede telefax udskrifter
En fax server på firmaets netværk sender og modtager telefax direkte fra medarbejdernes
computere. Alle telefax arkiveres centralt på en intern harddisk og kan nemt søges frem igen. Fax kan f.eks. arkiveres som filer, så der er dokumentation af virksomhedens aktiviteter. Med en fax server er det slut med at arkivere telefax i ringbind og sagsmapper, alt er gemt elektronisk og så kan der tages backup.

Mindre strømforbrug
Andre miljømæssige og økonomiske fordele ved brug af en fax server er reduktionen af strømforbruget, fordi en fax server bruger mindre strøm end en traditionel telefax. Der er også færre udgifter til toner og vedligeholdelse, da man nu kan vælge, hvilke telefax der skal printes.

Mere effektiv håndtering af telefax
I forbindelse med tiden til håndtering af telefax, er der også store fordele. Dels kan en telefax sendes direkte til de enkelte medarbejdere og så kan udgående telefax afsendes fra arbejdspladserne. Der spares rigtig meget tid ved ikke at skulle hente fax udskrifter andre steder i huset eller gå til telefaxen, når en fax skal sendes. Hertil kommer, at runddeling af fax i virksomheden, kan sker pr. mail.

Habimat ApS som er leverandør af fax servere i Danmark har opsat følgende regnestykke:

Afsendelse af 10 fax på en dag X 5 min X 220 arbejdsdage = 11.000 min = 183,33 timer = ca. 24 arbejdsdage.

Beregningen skal selvfølgelig tages med et gran salt, men der er penge at spare, ingen tvivl om det og så er det rigtig god for miljøet.

Færre telefonlinier
Udover de nævnte fordele er der også mulighed for at optimere antallet af telefonlinier til virksomheden og dermed spare abonnementer. Fax serveren kan tilsluttes til et eksisterende omstillingsanlæg og så kan der være et eller flere fælles faxnumre samt personlige faxnumre til medarbejderne, hvis der er behov for det.

Dette indlæg blev udgivet i Telefoni. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *