Mange fejl i de danske hjem fra uautoriserede håndværkere

Resultatet af arbejde udført af uautoriserede håndværker koster dyrt i store reparationer og kan betyde store sikkerheds risici. 65% af el- og vvs-installatørerne svarer i en rundspørge fortaget af Tekniq, at de indenfor det seneste år har haft opgaver med udbedring af skader efter uautoriserede installatører.

Der har deltaget 1046 installatører i rundspørgen og administrerende direktør i Tekniq Niels Jørgen Hansen er ikke i tvivl om, at resultatet af undersøgelsen vidner om et meget stort problem og giver indblik i, at mange hjem har store sikkerhedsmæssige brister. Forkert udførte el-installationer kan føre til person-skade i form af stød eller til brand, mens forkert udførte vvs-installationer kan give store materielle skader. I forhold til gas er der også en stor risiko for personskade, hvis ikke arbejdet er udført korrekt. Særligt el-branchen er ramt; her svarer 72 procent af installatørerne at de har udbedret problemer indenfor det seneste år.

Der er altså med god grund brug for den eksisterende autorisations-ordningen. Den er garant for, at kunden får udført arbejdet ordentligt. Billigt arbejde er ikke billigt i længden, hvis man efterfølgende skal have udført et større reparationsarbejde. 73 procent af installatørerne har gennem de seneste 2 år oplevet en stigning i brugen af uautoriserede håndværkere. Stigningen kan hænge sammen med, at mange virksomheder er pressede på økonomien og så tilbyder at udføre arbejde, som de rent faktisk ikke har ekspertisen til at udføre. Folk er ikke bevidste nok om, hvor farligt det kan være, hvis installationerne ikke er i orden.

Der er nu indgået et samarbejde mellem Tekniq, Sikkerhedsstyrelsen, Dansk Byggeri, Dansk Byggeri Kloak, DS Håndværk og Industri, Danske Kloakmestre og Maskinmestrenes Forening netop på baggrund af den nye viden om problemerne med uautoriserede håndværkere og en stigning i antallet af anmeldelser i 2011 til Sikkerhedsstyrelsen.

Organisationerne vil i 2012 gå sammen om at gennemføre en kampagne, som skal dæmme op for problemerne med de uautoriserede håndværkere.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *