Hosted IP telefoni eller eget IP omstillingsanlæg

Med IP telefoni og den hastige udvikling af smartphones er markedet inden for erhvervstelefoni i den grad revolutioneret. Der er i dag langt flere muligheder, når der skal vælges telefoni til virksomheden. Behovet for fastnettelefoner er der stadig, men til forskel fra for bare 5-6 år siden, er kravet, at de skal integreres med mobiltelefonerne.

Stadig behov for fastnettelefoner men integration til mobiler er et krav

Rigtig mange virksomheder har, på trods af muligheden for rene mobilløsninger, stadig behov for fastnettelefoner til medarbejderne. Til gengæld er der stigende efterspørgsel på fleksible løsninger og ikke mindst integration mellem fastnettelefoni og mobiltelefoni. Mobilitet er nemlig en afgørende faktor, når der i dag skal vælges løsning. Som verden ser ud i skrivende stund, er der i hovedtræk to løsninger som er værd at kigge på, hvis du overvejer ny telefoni til virksomheden hvor mobil- og fastnet skal integreres.

Eget telefonanlæg med IP telefoni giver lave driftsomkostninger

Løsningen med et traditionelt telefonanlæg eller omstillingsanlæg, blot i en moderne IP udgave, er én af mulighederne og stadig meget populære på markedet. Her er tendensen dog, at IP linier har overtaget markedet, i stedet for de ældre ISDN og analoge linjer.  Samtidig kan mobiltelefoner integreres, så man får en samlet løsning, der dækker alle hjørner af telefonien. Løsningen er stærk, når det kommer til integration til f.eks. MS Exchange, ERP systemer og databaser. Kendetegnet for denne type af løsning er, at der ofte er en stor etableringsomkostning, da alt udstyret købes én gang for alle. Til gengæld er der lave driftsomkostninger, fordi der kun skal betales for abonnementer til operatøren. Sidegevinsten ved netop denne løsninger er, at kunden ikke er bundet til én bestemt operatør og der kan endda tilsluttes flere operatører samtidigt.  Klik her og læs mere om telefonanlæg til IP telefoni

Hosted IP telefoni – Tænk ikke på vedligehold og opdateringer

En anden mulighed som er opstået i forbindelse med udbredelsen af IP telefoni, er de såkaldte hostede løsninger, hvor udbyderen stiller de forskellige tjenester til rådighed, som den enkelte kunde så lejer. Disse løsninger er ofte baseret på, at man løbende betaler for de tjenester man benytter og kan egentligt betragtes som om, at selve omstillingsanlægget er placeret hos udbyderen. Til disse løsninger er der i høj grad mulighed for at integrere fastnettelefoner med mobiltelefoni, og der skal ikke investeres i et telefonanlæg til virksomheden. Det betyder, at der er tale om en relativ lav omkostning til etablering som normalt dækker telefoner, oprettelse af tjenester og installation.  Til gengæld er der en højere omkostning til den månedlige drift.  Fordelene ved hostede løsning er, at der ud over telefoner, ikke skal investeres i yderligere hardware og så står udbyderen for vedligehold og opdateringer af det centrale hardware.  Samtidig er løsningerne tit forbundet med en transparent økonomi i forhold til den månedlige drift. TDC Scale er den mest udbredte løsning på det danske marked for hosted telefoni – Læs mere om TDC Scale her

Apps til smartphones gør telefonien langt nemmere

Til begge løsninger er der udviklet specielle apps til iPhone og Android som gør, at telefonien på smartphones håndteres langt nemmere end tidligere. Det er faktisk sådan, at mobilerne indgår som lokalnumre i den samlede løsning. Der kan sågar opsættes det der kaldes ”one number”, hvor fastnettelefonen og mobiltelefonen har samme nummer.

4G kommer til at sætte nye standdarder

Med den hast teknologien udvikler sig, er det svært at spå om hvordan løsningerne ser ud om et par år. Men der er ingen tvivl om, at behovet for mobilitet forbliver en væsentlig faktor i fremtiden. Der kan heller ikke herske tvivl om, at vi kun har set toppen af isbjerget  inden for mobiltelefoni. Med udbredelsen af 4G nettet og de kommende generationer på arbejdsmarkedet, bliver der sat helt nye standarder inden for kommunikation.

Dette indlæg blev udgivet i Telefoni. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *