Ny lov om eftersyn af el-installationer ved hushandler

Folketinget har ved 3. behandlingen den 30. maj 2011 vedtaget den reviderede lovgivning omkring huseftersyn. Det betyder, at det, pr. 1. februar 2012, er et lovkrav, at der foretages eftersyn af boligens el-installationer når der tegnes en ejerskifteforsikring ved hushandel.

Dermed bliver det et krav at boligens el-installationer skal efterses af en autoriseret elinstallatør i forbindelse med en hushandel. Eventuelle defekte el-installationer vil til gengæld være dækket af ejerskifteforsikringen.

Eleftersynsrapporten vil kunne afsløre fejl og mangler ved el-installationerne, som normalt er svære at se, men udgør en fare for sikkerheden, hvis de ikke udbedres. Ordningen betyder, at en handel foregår på et mere synligt grundlag for både sælger og køber.

I dag er sælger sjældent bekendt med tilstanden på boligens el-installationer. Når de er gennemgået af en autoriseret el-installatør, har både køber og sælger en større indsigt i kvaliteten af installationerne. Den øgende fokus på el-installationerne vil også have en forebyggende effekt i forhold til el ulykker.

I mange boliger er der desværre en del el-installationer som ikke lever op til kravene i loven. Dette skyldes blandt andet, at der laves en del ” gør det selv” el-arbejde. De uautoriserede el-installationer vil i forbindelse med det nye lovforslag blive opdaget ved hushandler og samtidig forebygges mange af de skader som opstår på grund af uautoriseret el-arbejde.

Du kan læse det vedtagende lovforslag på Folketingets hjemmeside

Dette indlæg blev udgivet i El-Installation og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *