Ramt af energioptimering

Begrebet ”Energioptimering” har ramt os, og som et virus spreder det sig i hast til hele samfundet som lovkrav, moral og vaner. Det smitter nogle med dårlig samvittighed, andre med fornægtelse, mens atter andre tilsyneladende er immune over for det.

FØRST VAR DET den globale opvarmning, oversvømmelser i Europa og klimatopmødet i København, der fik os alle til at tænke over, hvordan vi sparer på forbruget af energi og udledning af CO2. Så kom der et par strenge vintre, som fik klimadebatten til at forstumme. Til gengæld fik varmeregningen igen folk til at tænke på energibesparelser.
Som så mange andre emner i samfundsdebatten kan også energioptimering splitte befolkningen i mange forskellige holdninger.

Hvilket segment tilhører du?

DEN INKONSEKVENTE
Jeg vil gerne spare, men det er svært, for jeg vil også gerne leve godt.
Nogle gange tænker jeg over energioptimering, andre gange orker jeg ikke.

DEN MILJØBEVIDSTE
Jeg vil gerne spare på varme og el, så jeg bidrager til en bæredygtig fremtid for planeten.
Hvis alle bare gjorde det samme, ville vi spare en masse ressourcer og sikre vore efterkommere en renere jord.

INDIVIDUALISTEN
Der er ikke nogen, der skal diktere, hvor meget jeg må forbruge af el og varme.
Jeg lever som det passer mig.

JYDEN
Hvis jeg kan spare penge på at energioptimere, vil jeg da overveje det.

SKEPTIKEREN
Jeg tror ikke på, at vi mennesker har så stor indflydelse på miljø og klima, som nogle påstår. Jeg vil gerne se fakta og beviser for, at mine energisparende tiltag rent faktisk spiller en rolle i en større sammenhæng.

Dette indlæg blev udgivet i Energioptimering. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *